Vaglio Massa

Meie veinid kannavad endas Salento unikaalset maailma, tuues esile selle ainulaadse piirkonna omapära.

Vaglio Massal on üle 60 hektari maad, millest 25 ha on viinamarjaistandused ja üle 30 ha maad, kus asuvad sajanditevanused oliivipuud. Vaglio Massa tegi hiljuti ülemineku bioloogilisele tootmisele ja lisaks on külastajatel võimalik nii tootjatega kohtuda, tehast külastada kui ka veine degusteerida.

Salento ehk “Itaalia kand” kattub Puglia kõige lõunapoolsema osaga ja piirneb nii Joonia mere kui ka Aadria merega. Seetõttu kutsutakse seda kahe mere vaheliseks maaks. Salento on ajalooliselt tuntud Terra d´Otranto piirkonnana.

Lecce on Salento pealinn ja suurim kultuurikeskus, Lõuna-Itaalia kunstilinn, mida kutsutakse ka “Lõuna-Firenzeks” või “Barokk-Firenzeks”.

Salento kliima on malbe ja mõõdukas. Ka Salento elanikud on soojad ja sõbralikud. Siin sündinud inimesed tervitavad külalisi soojalt, kaasates nad Solento kohtade ja rituaalide maagilisse atmosfääri.

Lisaks oliivipuudele on piirkonnale iseloomulikud ka viigikaktused, mis kasvavad nii sisemaal kui ka rannikul. Viimase aastakümne jooksul on hakatud kohalikke sorte aina enam hindama, sealhulgas on üks enim hinnatud ja armastatud Negroamaro.

Liitu uudiskirjaga