Staffilo

Staffilo – Hetkede loomise kunst

Staffilo veinid, vanakreeka sõnast σταφύλια (viinamari), sünnivad Veneetsia ranniku lähedal, piirkonnas, mille doodžid kunagi oma isiklikuks veinikeldriks valisid. See piirkond on maine ja bukooliliste omaduste tõttu tõeliseks inspiratsiooniallikaks. Staffilo austab ja hindab ökosüsteemi ning soovib erilise piirkonna väärtusi meelte kaudu oma veinidega ka teistele edasi anda.

Asukoht

Staffilo asub Torre di Mostos, kohas, kus õitses armastus Ernest Hemingway ja Punase risti õe vahel, kes töötas linnavalitsuses ja osales esimeses maailmasõjas korrespondendina. Torre di Mosto on Veneetsia villade kodu, kus asuvad ka mõned kirjeldamatult väärtuslikud ajaloolised ja kultuurilised aarded: Villa Zeno, Villa Loro, kolme kaarsillaga Rooma sild, mis ehitati 1. ja 2. sajandi eKr vahel.

Staffilo veinimaja väärtused

Torre di Mostot läbib Livenza jõgi, mis on Veneto maakonna üks suurimaid jõgesid. Selle kristallselget vett kasutatakse pinnase niisutamiseks, mistõttu on Torre di Mosto eriti sobilik just viinamarjakasvatuseks.

Mulla orgaanilised omadused võimaldavad taimedel hästi kasvada. Lisaks mõjutab tugevat kasvu ka Aadria mere mõõdukas õhk.

Meie piirkonna veinide ja traditsiooniliste toitude, nagu Veneetsia cicchetti, kalaroogade, risotode, praetud toitude ja liharoogade, kooslust tunnustatakse üle maailma. 

 

Traditsioonid

Staffilo eesmärk on austada maakultuuri ja kirge maapiirkondade vastu, mida on perekonnas põlvest-põlve edasi antud. Jagame teadlikkust meie väärtustest ja traditsioonidest veinide kaudu ka oma klientidele.

Keskkonnasäästlikkus

Staffilo ei kasuta sünteetilisi keemilisi ained. See on meie teadlik valik, et Veneetsia laguuni ökosüsteemi säilitada ja elu tervislikumaks muuta. Staffilo toodab orgaanilisi veine, mis on lisaks ka sertifitseeritud. Meie põhimõtted on – taaskasuta, vähenda, austa.

Liitu uudiskirjaga