Mare Santo

Esimene merevees laagerdunud vahuvein

Meie viinamarjad küpsevad kvaliteetses mullas Goriška Brda rohelistel mägedel väikeses veinimajas, kus aastatepikkune pärand ja traditsioon segunevad sooja Vahemere õhu ja külma Alpi tuulega. See aitas meil luua omanäolise tehnika ja retsepti, mille tõttu on ka meie veinidel eriline maitse. Viinamarjad korjatakse käsitsi ja ainult parimad pudelid sukeldatakse sinisesse Aadria merre. Aasta pärast on Mare Santo luksuslik vahuvein valmis.

Kust mereveini idee pärineb?

Idee autor on Sloveenia austatud veinimeister Igor Tomažič, kes omakorda ammutas inspiratsiooni vanadest sloveeni kommetest. Vanasti jahutati veine alati jõgedes, kuna tol ajal polnud ju külmkappe. Sageli juhtus aga nii, et pudel ununes sinna kuni kevadeni või isegi järgmise hooajani. Selle aja jooksul omandas unustatud vein aga erakordse maitse, mida kohalikud kõrgelt hindama hakkasid. Tomažič otsustas aga ideega veelgi kaugemale minna ja hakkas pudeleid Aadria merre sukeldama.

Asukoht

Meie perekonnas ei usuta masstootmisesse. Teeme oma tööd armastuse ja kirega, mis peegeldub ka meie veinide kvaliteedis. Viinamarjad korjatakse käsitsi ja ainult parimad valmistatakse veiniks, mille pudelid sukeldatakse puhtasse sinisesse Aadria merre. Usume, et kui inimesed loodust austavad, siis võimaldab loodus meile parima.

Miks 20 meetri sügavusel mere all?

Maitse

Liitu uudiskirjaga