Veinid, mis avavad maailma maitsete aaret

Veinimaja.ee

Meresõpradele, mägede austajatele ja südamele – Maresanto, Vaglio Massa ja Staffilo veinid, mis avavad maailma maitsete rikkalikku aaret!

Oled sa valmis asuma unustamatule reisile veinide maailma, kus igal pudelil ja igal maitseelamusel on oma lugu? See lugu räägib sellest, kuidas abielupaar, Marko ja Anneli, avastasid enda jaoks veinide imelise maailma ning soovivad nüüd seda kirge ja emotsioone ka kõigi teistega jagada. Meie veinid viivad sind kordumatule maitsete elamusele, kus iga tilk on nagu uus avastus. Koge hoole ja armastusega valminud veinide võlu, mis panevad südame kiiremini põksuma.

Kuidas meie veiniarmastus alguse sai ja miks otsustasime Eesti turule just need veinid tuua?

Liigume tagasi aega, kust meie lugu alguse sai. See oli aeg, kui vein polnud lihtsalt jook, vaid teejuht avastuste maailma. Kohalikke Valtu ja Karksi veine mekkides mõtlesime: “Kas vein võib olla rohkem kui lihtsalt jook?” Ja siis saabuski meie elu muutev hetk. 1980. aastate Jalta, päikeseline päev, kus mere ääres oli õhus tunda kohalike muskaatveinide lummavaid aroome. See oli meie teekonna esimene lehekülg – avanes uks salapärasesse maailma. Jalta muskaatveinid panid meie keeled ja meeled nii kõditama, et see maitse püsis meil veel pikki aastaid meeles. Eriline mälestus seostub ka onu 50. sünnipäevaga, kus suurejoonelisele peole kohaselt pakuti elegantset Martini vahuveini. Selle maitse oli lummav – see viis meid rutiinist eemale, andes aimu sellest, et vein võib olla rohkem kui üksnes jook – see võib olla elamus, mis jääb igaveseks meelde. Sel hetkel lõi õitsele meie armastus veinimaailma vastu ja algas meie elu suurim seiklus. 

Kujuta ette hetke, kus aeg seisab ja maitsemeeltesse jääb kustumatu jälg. Meile jääb igaveseks meelde Tšehhi Ostrava linna vinoteek. Just seal paitas meie huuli esimest korda Staffilo veinimaja prosecco. Iga mull rääkis veiniklaasis justkui oma lugu, kutsudes meid rohkemat teada saama. Ja siis, Verona Vinitaly veinimessi võrratus melus, avanes uks uude maailma. Staffilo messiboksi naabrid olid Vaglio Massa veinimaja omanikud, Simona ja Barthalemeo, kellega kohtumine avas järgmise ukse Puglia imeilusate punaste veinide maailma. Meis süttis veelgi suurem kirg veinimaailma ja sealsete nüansirikaste maitsete vastu. Sellega algas meie suur seiklus läbi veinimaailma, kus iga tilk kandis endas lugu ja iga uus kohtumine viis meid uute võrratute avastusteni.

Järgmiseks kujuta ette hetke, kus meretuuled kannavad endas unustamatuid maitseid ja unikaalseid lugusid. See oli hetk, kui me avastasime läbi õnneliku juhuse Maresanto vahuveinid, mis laagerduvad Sloveenia rannikul merepõhjas. Vinitaly veinimessi melus, kus igal veinil on oma lugu, tõmbas meie tähelepanu üks eriline boks, mis asus Prantsuse šampanjatootjate boksi kõrval. Seal, kuhu oli peaaegu võimatu pääseda, avanes meile aga järjekordne uks saladuste ja elamuste maailma. Maresanto boksi üleval ekraanil jooksis reklaam, kus näidati videoklippi nende veinide tootmisest ja nende kliendist Luka Donćisist, kelle äratundmine tõi meie nägudele suure naeratuse. Meie äratundmisrõõmu märkas ka Rasto, Maresanto veinimaja omanik, kes avas meile nii oma südame kui ka veinimaja ukse.  Juhuslikust kohtumisest kasvas välja tore koostöö ja tugev sõprus. Meil on olnud rõõm külastada ka Rasto restorani Ljubljanas, kus me kogesime oma elu parimat teenindust ja toiduelamust. Tänu suurepärasele sõprusele oleme saanud ka ise merepõhjas laagerduvaid vahuveine üles tuua. See on unustamatu seiklus, mis on täis armastust mere, veinide ja sõpruse vastu.

Meie lugu ja teekond ei räägi lihtsalt veinidest, vaid sellest, kuidas veinid saavad osaks meie elust, kuidas need seovad meid eriliste hetkedega ja kuidas nad avavad uksed uutele seiklustele. Tule ja avasta meiega veinide maailma, kus iga tilk on nagu uus avastus ja igas pudelis peitub ainulaadne lugu!

Võta meiega ühendust!

 

Marko ja Anneli Põldsam
Veinimaja.ee

 

Liitu uudiskirjaga